SINDS 1909

Café Moeke

Café Moeke, behoeft nauwelijks introductie. Historisch gelegen op de Utrechtse heuvelrug in het dorp Hollandsche Rading. Dit etablissement is op deze plek reeds gevestigd sinds 1909. Van oorsprong was het een uitspanning en speeltuin genaamd De Kerseboom. Door de komst van het treinstation werd het in 1924 herbouwd als Pension-Café. Velen treinreizigers hebben hier destijds de nacht doorgebracht.

ANNO 1909

Wij gaan naar Moeke

De naam “Moeke”vindt zijn oorsprong in de familie Spijkstra die jarenlang voor de exploitatie in Blaricum tekende. In de volksmond sprak men van: “wij gaan naar Moeke”, uiteraard omdat deze vriendelijke gastvrouw als een moeder over haar kroost(gasten) waakte. Café Moeke is uiteraard een hommage aan een bijzondere vrouw.

 
 
ANNO 1909

Curiosa

Traditiegetrouw brachten Moeke’s kroost vele curiosa mee uit alle tijden en alle werelddelen. Zoals is te zien hebben wij het plafond en de muren versierd met deze immense verzameling, die in de loop der jaren is aangelegd door de stamgasten. Mocht u ooit een attribuut hebben waarvan U denkt dat het ons plafond zou kunnen sieren, schroom niet om het ons te schenken. Echter het moet voor U een uniek exemplaar zijn met een historie. Alles wat aan het plafond hangt zal er tot lengte van dagen blijven hangen (oh ja, voor alle duidelijkheid: niets is te koop!). Kortom Café Moeke is een café met verhalen.

ANNO 1909

5 Sterren Kroeg

Van oorsprong een uitspanning met speeltuin, Café Moeke is een 5-sterren kroeg met eetallures, waar u kunt genieten van dagelijks wisselende daghappen, heerlijke seizoensgerechten en natuurlijk de diverse seizoensbieren op de tap. Geniet op de mooie dagen van ons riante en zonnige terras!

 
Café Moeke - Hollandsche Rading

Een café met een ziel

Een goed café ademt de ziel van een gemeenschap. Er wordt gedronken, gepraat, gelachen, genoten. Er worden geheimen en verdriet gedeeld en er worden vriendschappen voor het leven gesloten. De sfeer weerspiegelt de cultuur en de historie van het dorp; mensen voelen zich er thuis. Café Moeke is zo’n plek, met een historie van maar meer dan 100 jaar.

© 2022 Café Moeke is onderdeel van PRL Horeca Groep

Design & Maintenance Bohlding.nl